Zkouším novinky
Jakékoli ... a v poslední době čím dál častěji.
Už ani nevím co všechno to bylo...nové cvičení, nový spisovatel, čaj s citronem místo sirupu, změny jsou prostě potřeba.
Dnešní novinkou jsou kynuté koláčky. A jsou luxusní! Ne tvarem, na ten se nekoukejte, u mě nikdy nebude jeden jak druhý - zakládám si spíše na potěšění chuťových buněk, tvar dopiluju příště :)
Už ani nevím co všechno to bylo...nové cvičení, nový spisovatel, čaj s citronem místo sirupu, změny jsou prostě potřeba.
Dnešní novinkou jsou kynuté koláčky. A jsou luxusní! Ne tvarem, na ten se nekoukejte, u mě nikdy nebude jeden jak druhý - zakládám si spíše na potěšění chuťových buněk, tvar dopiluju příště :)
Recept zde:
Kvásek: 250 ml vlažného mléka
50 g droždí
60 g cukr krystal
Těsto: 500 g hladké mouky
2 žloutky
200 g másla
špetka soli
Všechny ingedience včetně kvásku smíchat, dát na 30 minut do ledničky odpočinout !!!!!!! Potom rozválet na tloušku 1 až 1,3 cm a vykrajovat kolečka na plech, udělat důlek a dát povidla a potom tvaroh, potřít žloutkem, dát posýpku, upéct krásně dozlatova.
Dát do ledničky???? Kynuté těsto???? Téééééda to slyším poprvé :-) ale koláčky vypadají luxusně ... budu muset vyzkoušet :-)
OdpovědětVymazatTerko, taky mě to překvapilo, ale v lednici to vykyne, a s těstem se krásně pracuje, což pro mě jako začátečníka ideální :)
VymazatPodobné nekynuté dělám taky, jen se těsto nestrká do ledničky ale hned se s ním pracuje, odpadá i práce s vyvalováním, páč se těsto nabírá lžičkou:-))) A jsou výborné:-)
OdpovědětVymazatTen Tvůj recept musím taky vyzkoušet:-))
Ajka