Náš malý pokojík

Internetem se nyní valí návody, rady a nápady jak zařídit obydlí, vydekorovat a tak dále.

Ráda bych přispěla naším malým pokojíkem.

Má rozměry 2,32 m x 3,4 m = 8 metrů čtverečních. Je to řekněme taková úzká nudle.
Takové pokoje máme celkem 2.

Jeden jsme se rozhodli zařídit jako pokoj pro "děti". Dětmi se u nás rozumí synovci a neteře, kteří u nás občas tráví víkendy. Výhodou je to, že se vzájemně nerušíme při spánku, děti spí jak dlouho chtějí a my dospěláci také, hračky jsou také uklizené na svém místě a malošci jsou hrdí, že mají něco "svého".

Základem celého pokoje je dvoupatrová postel cca 20 let stará (možná i více). Postele se zbavovali sousedé. Klasickou dvoupatrovku jsme tedy trochu zaměnili co se týče její pozice. Tímto otočením vznikl pod postelí prostor, který se momentálně využívá jako herní prostor, viz druhé foto - sídlí v něm dětská kuchyňka s obchodem dohromady (tu bych mimochodem strašně ráda vyhodila...už je tak škaredá, ale když oni ji všichni tak milují) :).

Postel má dva velké úložné šuplíku, tam jsme nacpali všechny hračky.

Stoleček slouží pro různé malování, modelování atd. Případně ho přesunujeme do obýváku a používáme jako jídelní nebo servírovací stůl.

Synovec je na tento stoleček z Ikey obzvláště hrdý, když se rodičům starý konferenční stolek rozbil a čekali na nový, tento jsme jim zapůjčili. Synovec se pravidelně dotazoval, kdy už jej babička vrátí - hlídá si své :)

Ze spaní synovce na horní posteli jsme měla ze začátku velký strach, první 2 noci jsem v pokoji trávila s ním, díky Ikea baldachýnu nebo chcete-li tunelu je ovšem postel docela bezpečná, není kudy propadnout dolů - sahá od zdi, až ke schůdkům. Tunel má lampičku z Ikey - nezbytný doplněk.


 
 
Hned za vstupem do pokoje vpravo je psací stůl, také Ikea. Již se neprodává, ovšem je to geniální kousek do malých prostor. Má magnetickou tabuli, šuplík, prostor na stolní PC a menší úložné prostory.
 
 
Jediné co v pokoji ještě chybí jsou úložné prostory, ty budu řešit, až bude pokoj obýván trvale.
 


Děkuji za případné komentáře.

Komentáře

  1. Pěkný pokojík, ted zbývá pořídit si do něj vlastní děti , nejdřív ale chlapa, kterého nemáš a bez něj to nepůjde....to je ale běh na dlouhou trat. :-) Jana Sv.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)

Oblíbené příspěvky