Přírodní šampony a mýdla

Je to už nějaký ten pátek co jsme doma zase začali používat klasická mýdla. 
Důvody byly hlavně ty, že vše co použijeme nám kůží proniká do těla - veškeré chemikálie používané v šamponech, sprchových gelech atd. 
Mýdla navíc mají ty výhody, že déle vydrží a nevysušují pokožku.

Přírodní můžete zakoupit například na fler.cz nebo v různých mýdlárách. Trendem se také stala domácí výroba (ke které já jsem se ještě nedostala :)).

Velkou neznámou pro mě byly tuhé šampony na vlasy - vlastně taková forma mýdla.
Vyzkoušela jsem jich bezpočet bohužel pokaždé se špatným výsledkem. Většinou mi z nich na vlasech zůstával jakoby voskový povlak, který nezmizel ani po použití octové vody a podobných zlepšováku. Mimohochodem ocet + voda je výborný kondicionér! 

Na Vánoce jsem jako dárek dostala tuhý šampon, který slibuje, že se dá použít i na vlasy, které si na jiné tuhé šampony nezvykly.

A je to tak! Po dvou použitích, mám vlasy krásně lesklé, jemné, není potřeba používat kondicioner. 
Jejich výhodou je hlavně to, že časem máte vlasy krásně pevné a nemusíte je mýt tak často jak jste byli zvyklí s šampony. 

Mohu tedy jen doporučit tento šampony z mýdlárny Erdé, kde si brzy objednám další na vyzkoušení.


Budu ráda za jakékoli vaše zkušenosti s těmito nebo podobnými výrobky :)

Komentáře

  1. Ahoj, ja aj cela rodina používame tuhý šampón už viac ako dva roky, je tonajlepšia vec čo som zaviedla do našej kúpelne. Mydlá tiež používame ručne robené, kupujem na sashe.sk, ... skúsila som viacerých predajcov, tuhý šampón od Ponio je však podľa mňa najlepší. Čo môžem je odporučiť je tuhý deodorand, ktorý vyrába Ponio, je výborný, používa aj manžel aj dcéra.
    Pekný zvyšok roka, Gabi.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)

Oblíbené příspěvky